ROMÂNIA

Majestatea Sa Custodele Coroanei și-a serbat ziua de naștere | 26 martie 2024

Majestatea Sa Custodele Coroanei a împlinit 75 de ani, moment celebrat într-un cadru intim alături de Principele Consort Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria, la Palatul Elisabeta.

Majestatea Sa Custodele Coroanei s-a întâlnit cu al doilea și al treilea om din statul Republicii Moldova | 25, 27 martie 2024

Majestatea Sa Custodele Coroanei i-a primit la Palatul Elisabeta pe speaker-ul Republicii Moldova, Igor Grosu, și prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Ambele întâlniri, la care a luat parte și Alteța Sa Regală Principele Consort Radu, au fost dedicate subiectului integrării europene a Republicii Moldova și eforturilor Familiei Regale în susținerea acestora. În mod simbolic, a doua dintre întâlniri s-a desfășurat în ziua aniversării unirii Basarabiei cu Regatul României la 27 martie 1918.

Majestatea Sa și Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.
Majestatea Sa împreună cu Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova. Alături se află Principele Consort Radu și doamna Recean.

Repatrierea Principelui Regent Nicolae | 29 martie 2024

Principele Consort Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Custodele Coroanei la slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României și a soției sale, Ioana, Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Principele Nicolae și Principesa Ioana au fost înmormântați în Pridvorul Noii Catedrale, unde odihnesc Regele Carol al II-lea, Regina-Mamă Elena, Regele Mihai I și Regina Ana.

Dintre membrii familiei Majestății Sale a fost prezent și Nicolae al României Medforth-Mills împreună cu soția sa, Alina.

FAMILII REGALE DOMNITOARE

MAREA BRITANIE

Principele Edward, Duce de Edinburgh în Uganda | 22 martie 2024

https://www.royal.uk/news-and-activity/2024-03-22/the-duke-of-edinburgh-visits-uganda-with-the-international-award

Alteța Sa Regală a efectuat o vizită regală în Uganda cu scopul de a crește gradul de conștientizare a impactului pe care educația non-formală o poate avea asupra tinerilor și comunităților lor.

Recepție la Clarence House  | 26 martie 2024

https://www.royal.uk/news-and-activity/2024-03-26/the-queen-hosts-a-reception-to-celebrate-the-queens-reading-room

Majestatea Sa Regina Camilla a organizat o recepție pentru a celebra rezultatele unui studiu condus de organizația The Queen’s Reading Room. Studiul a demonstrat beneficiile aduse de lecturile de ficțiune în îmbunătățirea sănătății mintale.

SPANIA

Premiul Principesa de Girona ,,Social 2024” | 20 martie 2024

https://www.casareal.es/EN/Actividades/Paginas/actividades_actividades_detalle.aspx?data=16067

Majestatea Sa Regele Felipe a înmânat Premiul Principesa de Girona – Social domnului Daniel Millor. Premiul are obiectivul de a promova activitatea în antreprenoriat, sănătate sau impactul social al Generației Z.

Premiile Discapnet pentru Tehnologii Accesibile | 21 martie 2024

https://www.casareal.es/EN/Actividades/Paginas/actividades_actividades_detalle.aspx?data=16068

Majestatea Sa Regina Letizia a decernat premiile pentru cea de-a VII-a ediție a Premiilor Discapnet pentru Tehnologii Accesibile ale Fundației ONCE, care promovează accesibilitatea Tehnologiei Informației și Comunicării (TIC) și angajamentul față de persoanele cu dizabilități.

BELGIA

Regele Belgiei primește patru ambasadori pentru prezentarea scrisorilor de acreditare | 27 martie 2024

https://www.monarchie.be/fr/agenda/lettres-de-creance-138

Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei a primit în audiență pentru prezentarea scrisorilor de acreditare Excelențele Lor ambasadorii republicilor Sri Lanka, India, Ecuador, Slovacia.

Regele Belgiei și ambasadorul Ecuadorului.

Regina Belgiei se întâlnește cu tinerii care îmbină studiile cu munca | 27 martie 2024

https://www.monarchie.be/fr/agenda/la-reine-recoit-des-jeunes-qui-combinent-travail-et-etudes

Majestatea Sa Regina Mathilde Belgiei s-a întâlnit cu tinerii care îmbină studiile cu munca. Tinerii și-au împărtășit experiențele, dar și provocările de care se lovesc în privința studiilor cât timp lucrează. 

OLANDA

Regele Willem-Alexander s-a întâlnit cu liderii grupurilor parlamentare DENK și Uniunea Creștină | 28 Martie 2024 

https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2024/03/28/koning-ontvangt-tweede-kamerfractievoorzitters-denk-en-cu

Majestatea Sa i-a primit în audiență pe liderii grupurilor parlamentare din Camera Reprezentanților DENK, Stephan van Baarle, și ale Uniunii Creștine, Mirjam Bikker. Noua Cameră a fost instalată pe 6 Decembrie 2023.

Felicitări regale pentru campionii în ciclismul paraban | 25 Martie 2024 

Cuplul Regal al Olandei a le-a transmis felicitări campionilor în ciclismul paraban de la Rio de Janeiro. Caroline Groot a obținut al cincilea său titlu consecutiv în proba de 500 de metri, iar Tristan Bangma, împreună cu pilotul său Patrick Bos, au devenit campioni mondiali în proba de patru kilometri urmărire, stabilind și un nou record mondial.

LUXEMBURG

Inspecție militară regală | 22 martie 2024

https://monarchie.lu/en/node/3211

Marele Duce Henri și Principele Moștenitor Guillaume au făcut o inspecție militară, fiind însoțiți de ministrul Apărării și de șeful Statului Major al Apărării. Au fost vizitate baraca „Marele Duce Jean din Diekirch”, renovată și extinsă în aprilie 2023, precum și baza militară „Lagland” de lângă Arlon, principalul centru de instrucție al armatei naționale. Cu acest prilej, au fost observate pregătirile pentru organizarea viitorului batalion de recunoaștere mixt belgiano-luxemburghez, care urmează să intre în acțiune din 2030.

Principele François a împlinit un an | 27 martie 2024

https://monarchie.lu/en/node/3215

Principele François, al doilea fiu al Principelui Moștenitor Guillaume, a fost serbat la împlinirea vârstei de un an. 

Premier anniversaire de S.A.R. le Prince François

DANEMARCA

Raportul Casei Regale pe anul 2023 | 26 Martie 2024 

https://www.kongehuset.dk/en/news/the-royal-house-of-denmark%E2%80%99s-annual-report-2023

În raportul anual al Casei Regale a Danemarcei pentru 2023, vedem un an plin de evenimente remarcabile, fiind marcat de abdicarea Reginei Margareta a II-a și succesiunea la tron a Regelui Frederik al X-lea. Raportul cuprinde toate evenimentele publice la care au participat membrii Casei Regale, oferindu-ne o privire asupra activităților lor. Însă, din cauza inflației și a creșterii numărului de evenimente regale, Casa Regală a înregistrat un deficit de peste un milion de coroane daneze (echivalentul a aproximativ 134.079,50 euro).

SUEDIA

Principele Daniel a invitat studenți de la Universitatea Stanford | 25 martie 2024

https://www.kungahuset.se/arkiv/nyheter/2024-03-26-prins-daniel-bjod-in-studenter-fran-stanford-university

Alteța Sa Regală Principele Daniel a avut o întâlnire cu studenții Universității Stanford aflați în vizită în Suedia în cadrul unui program de administrare a afacerilor.

Principesa Moștenitoare Victoria, întâlnire cu Cindy McCain | 26 martie 2024

https://www.kungahuset.se/arkiv/nyheter/2024-03-27-chefen-for-fns-livsmedelsprogram-pa-foretrade

Principesa Moștenitoare Victoria se va întâlni cu directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite, Cindy McCain, aflat în vizită în Suedia.

NORVEGIA

Familia Regală sărbătorește Paștele | 27 martie 2024 

https://people.com/king-harald-norway-easter-family-photo-following-medical-scare-8621846

Cuplul regal și familia Principelui Moștenitor s-au adunat la Bygdø Kongsgård cu ocazia sărbătorilor pascale. Este prima apariție a Regelui Harald  de după problemele de sănătate întâmpinate recent. Regele de 87 de ani a efectuat o vizită de stat în Malaezia în luna februarie, în decursul căreia starea de sănătate a Majestății Sale s-a înrăutățit și i s-a efectuat o operație de implantare a unui pacemaker.